Про що думають чоловіки?


Двісті абсолютно пустих сторінок зробили бестселером книгу Шерідан Симова «Про що думають чоловіки, крім сексу» (What Every Man Thinks About Apart From Sex) у Великобританії. Виходить, що дійсно чоловіки, за Шеріданом, ні про що інше не думають? Чи це лише британці такі? Хоча Шерідан має російське коріння. Чи це просто хороший маркетинговий хід для зароблення грошей та слави? Хіба це книга?

30 коментарів

Віталій Шарлай
Дуже класний маркетинговий хід. Скандальна назва, відповідний зміст, хороший записник для думок (для чоловіків) =)))
Святослав Вишинський
«Best-sellers» не можуть бути глибокими за визначенням, так як усе, що добре продається (sic), не орієнтується на кращі смаки, якими є і можуть бути тільки смаки меншості.
Дарина Саїнчук
Тобто, це такий собі елемент піару для чоловіків: «О, ти знаєш, який у мене записник! І, що ти думаєш, я там пишу!!!!» Ще одна іграшка для тих хто це купує.
Лілія Шутяк
Тупо! Не хочу таку книгу навіть до рук брати, не те що читати її! Суцільні стереотипи, починаючи від самої назви…
Роман Дзик
Власне, читати там і нема що. Бо задумка в тому, що чоловіки, крім ЦЬОГО, ні про що не думають. Практична користь книжки, не рахуючи оригінальної артефактності, полягає саме у використанні її як записника (при відповідному паперовому втіленні). Тоді в кожному конкретному (індивідуальному чи загальному) випадку її цінність вимірюватиметься залежно від того, кому вона належатиме (ким заповнюватиметься). При чому заповнювати її мають не обов'язково чоловіки. Це можуть бути здогади жінок про думки чоловіків (якщо мислити стереотипно, то в цьому випадку більшість примірників залишаться у своєму первісному вигляді :)
Остап Ножак
… якщо взяти в чистому біологічному сенсі — тоді так і є: життєдіяльність зводиться до продовження життя. І відтак: жінці — народжувати, чоловікові — запліднювати. У перерви між цим виходити в онлайн і записувати думки в цей записник (якщо вони ще зможуть навчитися писати).
Отже, про продовження життя (про секс і тільки) думають лише чоловіки, а про народження дитини — лише жінки. Виходить, ця «книжка» — пропагування регресії. Куди бозя дивиться?!!! Точно не під руки видавцеві.
Тодар Лахвіч
… Жанчыны сапраўды нараджаюць, тут не паспрачаешся)) Таму і думаюць адпаведна, хоць зноў жа, не ўсё так проста)))
А вось, што датычыць мужчын…
Калі браць у філасофскім сэнсе, галоўная задача МУЖЧЫН — ствараць СВЕТ (нават многа новых светаў!), для будучых пакаленняў. І не абавязкова для сваіх біялагічных дзяцей.
МУЖЧЫНА — гэта найперш за ўсё — ТВОРЦА! Творца новага: рэчаў, форм, адносін, думак, традыцый… А не машына для падоўжання роду…
А ставараць новае зусім няпроста. І часам)))) прыходзіцца думаць. Таму мужчынам будзе, што запісаць. А рэклама — хутчэй для жанчын, якія купляюць гэтыя «кнігі» у падарунак мужчынам)))
Як раз думаюць (і гавораць, як альтэрнатыва дзеянню) аб сэксе больш жанчыны)))))
Мужчыне выпадае часцей думаць аб іншым (ЯК І ШТО СТВАРАЦЬ, а то да сэкса і не дапусцяць)))
І нездарма такая вялікая доля мужчын сярод пісьменнікаў, архітэктараў, рэжысёраў… Бо гэтыя людзі ствараюць новае…
Тут таксама цяжка паспрачацца…
Галина Дичковська
Очевидно, Тодаре, що жінки НЕ ТВОРЯТЬ,
Бо саме вони є машини для продовження роду…
Старе, як світ і знайоме до болю, сюди б іще: «чоловіки без жінок можуть, а жінки без чоловіків — ні», — і буде повна картинка.

А нащо жінці чоловік, який Творить, навідь може ДЛЯ неї, але
Не З нею?
в твоєму створеному світі немає жінки.
Пусто і сумно.

А жінки не тільки про секс думають, про любов також. любов — то і є — ТВОРЕННЯ,
бо
Бог є Любов і Бог є Творець
ОДНОЧАСНО
Тодар Лахвіч
А я ніколі, пані Галіно, і не казаў, што жанчыны не ствараюць. НІКОЛІ! Бо так не лічу. Я наогул супраць гендернай дыскрымінацыі))) Але вельмі не люблю, калі пачынаецца спекуляцыя штампамі на конт «прымітыўнасці» думак мужчын. Я абараняў мужчын))) І не разу не сказаў кепска пра жанчын. Астатняе дадумана за мяне.
1. Мужчыны думаюць далёка не толькі аб сэксе. І жанчыны таксама думаюць аб сэксе. Ці не здаецца Вам, што мы надта на гэтым зацыкліліся! Само слова — фетыш, і як фетыш яно выкарыстана ў маркетынгавай палітыцы выдаўца.
2. Мне не падабаецца, калі ролю мужчын зводзяць толькі да фізіялагічнага падоўжання роду. Нехта падоўжвае фізіялагічна, а нехта не падоўжвае, але яго роля ў працягу развіцця цывілізаццыі і жыцці наступных пакаленняў не меньшая. У мяне ёсць сын (і нават імя ў яго Адам, як ў першага чалавека), але я не лічу, што я зрабіў «для падоўжання» роду больш за тых, хто не меў дзяцей, але ствараў будынкі, літаратуру, музыку… Сапраўды, я лічу, што асноўная задача МУЖЧЫНЫ ствараць свет (а мабыць і не адзін, многа светаў, у кожнага свой). Калі казаць пра ЖАНЧЫНУ, берагчы гэты свет, сачыць, каб не знік агонь у гэтым свеце (пячоры, хаце… душы)))). Так, мужчыны беглі за мамантам, а жанчыны сачылі за тым, каб усё было добра ў пячоры. Але і тады, жанчыны збіралі зёлкі, а мужчыны часам распальвалі вогнішча. Ужо на той момант ролі пераціналіся, пераблытваліся…
Але мужчына заўсёды быў ТВОРЦАМ! А не толькі машынай, якая атрымлівае задавальненне ад сэксу.
3. Сэкс-каханне-любоў. А я наогул вельмі сур'ёзна стаўлюся да апошняга слова. У беларускай мове — гэта складанае пытанне, таму што калі кажуць пра нешта больш сэнтыментальнае, фармальна правільна КАХАННЕ. Але апошнім часам я ўжываю часцей слова ЛЮБОЎ. Гэта больш, гэта шырэй, гэта глыбей. Я не хачу, я ніколі не пагаджуся, што ЛЮБОЎ падорана нам БОГАМ толькі для зачацця дзяцей. Любоў гэта больш, у тым ліку, калі ідзе гаворка пра «сентыментальныя» адносіны. Мабыць са мной і не пагадзіцца афіцыйная царква, але ЛЮБОЎ не можа абмяжоўвацца толькі адносінамі з тымі, з кім працягваеш род. Гэта не абавязкова, можа супадаць, а можа і не супадаць. Але калі ёсць ЛЮБОЎ, то гэта ўсё-адно стварэнне новага свету. Любоў, нават без зачацця (і нават з тымі з кім і не плануеш фізіялагічна працягваць род) гэта працяг жыцця, гэта стварэнне новага свету, гэта вельмі светлае і высокае пачуццё.
капіюю)))))
«бо
Бог є Любов і Бог є Творець
ОДНОЧАСНО»
А мы ўсе створаны па падабенству Божаму
таму мы ТВОРЦЫ.
РАЗАМ
Галина Дичковська
Тодаре, я розумію ваше «оброняння мужчин», і більше того, цілком з Вами погоджуюсь і в тому, що мужчина завсігди Творець, і що Він — не машина для сексуального задоволення, і що любов — не тільки для продовження роду.

І водночас у Вашому коментарі я відчитала і стереотипи, які так яскраво виявив Святослав через Вейнінгера.
галоўная задача МУЖЧЫН — ствараць СВЕТ.
Мужчин, Тодаре. Я не бачу тут у вас жінок. Нема їх.
Як на мене — головна задача ЛЮДЕЙ — творення світу в чоловічо-жіночій іншості-різності-взаємності(відчуваєте різницю?).Якщо нема жінок для творення світу, то ця Ваша теза не так далеко втекла від Вейнінгера. Просто Ви — коректний інтелектуал, який ніколи не дозволить собі хамства.

Як раз думаюць (і гавораць, як альтэрнатыва дзеянню) аб сэксе больш жанчыны)))))
Мужчыне выпадае часцей думаць аб іншым (ЯК І ШТО СТВАРАЦЬ, а то да сэкса і не дапусцяць)))

Ну невже ви не бачите, як повторюєте давні чоловічі тези на зразок «баба — для ліжка, кухні і дітей, на більше вона просто не придатна»?

І нездарма такая вялікая доля мужчын сярод пісьменнікаў, архітэктараў, рэжысёраў… Бо гэтыя людзі ствараюць новае…

Знову традиційна теза про те, що жінка не створює, не є інтелектуальною і видатною.

Ну, а тепер виявляється, що це все я «додумала», бо ви «ніколі, і не казаў, што жанчыны не ствараюць. НІКОЛІ! Бо так не лічу».
Я вдячна Вам за те, що Ви так не вважаєте, але… ви так сказали…
Галина Дичковська
А мы ўсе створаны па падабенству Божаму
таму мы ТВОРЦЫ.
РАЗАМ
За це не можу не подякувати окремо. Бо це власне ВСЕ, що тільки й треба.
Тодар Лахвіч
я багато чого сказав)))- дякую окремо за «коректного інтелектуала»), але я справді не шукав «150 способів, застосовуючи постмодернізм, компаративізм, трансактний аналіз і...!!!», щоб довісти «тезу на зразок «баба — для ліжка, кухні і дітей, на більше вона просто не придатна»». Мені таке в голову не приходить. Мабуть сантехніку Лёні? Але від його баби Дусі також різні фрази почути можна)))
Просто))
1.Пост про чоловіків! і те, як їх сприймають. Тому й кажу (захищаючи, або всхваляючи) про чоловіків!
2. Ви даремно думаєте, що тільки жінки чують з дитинства різні неприємні речі. І фетиш винесено в пост — приклад такого стереотипу. Моя мама, до речі, дуже любить повторювати, що чоловіки більш примітивні створення… І знову ці думки про… Раніше я навіть сперечався ((
3. І дійсно мене трошки дратувало (я не тільки про Ваши тези), про обов'язок продовження роду… Почитайте пост, там є таке. Це і є приниження любові тільки до сексу (як варіанта акту зачаття), і сприйняття чоловіків у вигляді примітивних секс-машин. Продовження життя — це більше. І чоловік не зобов'язаний любити заради продовження роду. Любов — це більше. Тому не потрібно обмежувати ЛЮБОВ чоловіка. Навіть, якщо вона не до дружини (партнера для народження дітей), а до іншої жінкі, і навіть якщо не до жінки взагаллі. Любов — це Любов. Це милість Божа. І вона, Любов, завжди створює нові світи)))
4. Але історично, дійсно, спочатку так і було чоловік більш будував, приносив, а жінка робила в остаточному вигляді, доводила до досконалості. Яка тут образа?! І те і те є процес створення. На різних етапах. Але навіть тоді вже почалося перемішування обов'язків)) А тепер. Це природно і звично. Так, так
Ми творці, разом))))
Галина Дичковська
Так, Святославе, а потім будем обурюватися недалекими феміністками, які секс з чоловіком вважають зрадою жіночості.

То будьмо послідовні, якщо жінки — таке суцільне лайно, то не спіть з ними, не творіть для них світу, врешті тупо повбивайте їх і їхніх дітей і отримаєте такий бажаний, вимріяний
виключно творчий, виключно кращий, виключно чоловічогомосексуальний світ, де буде очевидно досконале (бо без жінки) творення рэчаў, форм, адносін, думак, традыцый.

Вперед, хлопці! ДО СКОНАЛОСТІ!
Тодар Лахвіч
Пані Галіно, ну чому так серйозно і роздратовано). Написано як завжди образно, публіцистично… Але настрій мені не подобається щось(
Ми ж з Вами розуміємо, що секс жінок з чоловіком не є зрадою жіночості.
Але і секс чоловіка з чоловіком теж не є зрада. Чому і Кому зрада? Не треба шукати зраду там, де її немає.
Взагалі, знову, секс, секс, секс. Чому????
Є люди і їхні стосунки. І це є справа тилькі двох. Коли про ці відносини говорять інші, це вже вибачте, mauvais ton. Завжди, я так вважаю.
І нехай люди люблять один одного, і не тільки для продовження роду. Любов — це завжди подарунок від Бога, якщо це дійсно Любов. А значить ця милість дає щастя, робить наш світ кращим, добрішим, і навіть створює нові світи.
І немає якогось особливого світу, який окремо від інших «бажаний, вимріяний
виключно творчий, виключно кращий»… Це просто життя людей… а люди різни. И це дуже добре! У цьому, я вважаю, ми з Вами, пані Галино, думаємо однаково! Ви дуже розумна жінка, яка створює світи! Я це бачу!
Але й ми, «хлопці» непогани, і тому (незалежно від того, хто з ким і коли щось… далі вже йде mauvais ton) не будемо відмовлятися створювати світи, мабуть недосконолі, але нові: «рэчаў, форм, адносін, думак, традыцый....».(Та й ви, жінкі не відмовляються теж!, й це добре!)
«Вперед» — ХОЧУ!
«ДО СКОН(у)алості» — НІ!!!
Будему жити далі РАЗОМ)))
І прагнути ЛЮБОВІ)))
А досконалість — це мрія, ідеал, фетиш. Хоча б 60 відсотків від цього)) А решта хай буде реальним життям з реальними людьми. А люди створені для любові)
І любов створює теж! Нові світи))
Святослав Вишинський
Це тільки одна із точок зору, котра також має місце — як і фемінізм та все ін. Вияви деяких революційних гендерних дискурсів сприймаються за норму, тоді як інші, попри поширену риторику про рівність думок та ідей, зі старту дискримінуються як «дискримінуючі» — значить, постмодернова «плюральність» не зовсім плюральна (?). При цьому не слід драматизувати світ, який може не належати жінці або поділятись нею — в патріархальній цивілізації її місце без зайвої патетики було скромнішим. Навряд чи будь-який історик, культуролог, філософ чи мистецтвознавець наважиться назвати античні Елладу, Рим, середньовічні Японію, арабську цивілізацію, etc. «пустими і сумними» — навіть якщо «postmodernisme oblige».
Галина Дичковська
Пустим і сумним є все, що не має СМИСЛУ і ЛЮБОВІ
Артур Середін
Що цікаво, ідеї цього Вайнінгера досить прислужились потім феміністичному дискурсу. Тому ви влучили в саму точку.
Галина Дичковська
Артуре, та Вейнінгер тут ні до чого,
цей посил: жінка ніщо, чоловік — усе, кожна жінка чує мільйон раз на добу/вербально і не вербально/ починаючи від колиски і до глибокої старості, починаючи від сантехніка Льоні, який крім бл...., бл...., нічого не звербалізує і закінчуючи гіперінтелекталом, який 150-ма способами, застосовуючи постмодернізм, компаративізм, трансактний аналіз і… доведе те ж саме.

це так заїзджено, що вже навіть не цікаво.
Тодар Лахвіч
Жінкі мабуть і чують)))… навіть якщо чоловіки цього не говорять (не пишуть, і навіть не думають так!!)
Ми, чоловікі, справді так не вважаємо))
Ми трохи більш інтелектуальні істоти (ну про сантехніка Васю я не кажу, я не дуже з ним знайомий), в порівнянні з тим як нас іноді сприймають жінки)
Дарина Саїнчук
Просто чоловіки завжди обмежували роль жінки у суспільстві, придумали власні правила гри і грають за ними, і вони самі нам нав'язали роль «діти-кухня-церква». У ХХ ст. почався дизбаланс, чоловіки почали панікувати: як же так, виявляється вони (жінки)не лише можуть народжувати і бути кухарками, але можуть бути і сильнішими за чоловіків! Ось це вас і задіває на підсвідомому рівні, ажде ми від природи маємо перевагу — народжувати дітей, а зараз навіть без допомоги чоловіків.
Галина Дичковська
Не маємо ми жодних переваг.
Є одна перевага для всіх _ Любов і Повага.
А ми замість того, щоб любити, міряємся силою…
і хто від того щасливіший?
Тодар Лахвіч
правильно! Пані Галино!
почали разом з Вами, в унісон відповідати на коментарі))
Дарина Саїнчук
Я з вами згідна: всім хочеться Любові та Поваги.
Тодар Лахвіч
та не дратує нас це!!!
Не хочу я нроджувати дітей)))
Не хочу!!!!!)
Інши чоловікі, думаю, теж)))
та й на кухні я готую не гірше дружини, і не соромлюсь цього. Та й безпосередній мій начальник жінка…
Не задіває це, навіть на підсвідомому рівні)))
правда)
Галина Дичковська
:)))
галоўная задача МУЖЧЫН — ствараць СВЕТ (нават многа новых светаў!), для будучых пакаленняў.

То хіба ж ви не хочете народжувати? :)))

Хочете, просто ІНАКШЕ,
може це творення світів для майбутніх поколінь — то і є Ваше народження?
чому б і ні?
Галина Дичковська
На загал мені подобається НАПРЯМОК дискусії.
Хочу підсумувати.

1. І чоловіки, і жінки думають не тільки про секс;
2. І чоловіки, і жінки думають про секс;
3. І чоловікам, і жінкам треба ТВОРЕННЯ в ЛЮБОВІ і ПОВАЗІ;
4. І чоловіки, і жінки часто не вміють адекватно виявляти свої потреби і захищають себе за рахунок приниження протилежної статі;
5. Виявляти свої потреби — шлях до адекватного порозуміння, відчуття в позитиві ЖИТТЯ, яке твориться МУЖ і ЖЕН — чиною — діянням :)))
Дарина Саїнчук
Ви знайшли золоту середину, таку собі рівновагу.
Маріанна Антонюк
"І сотворив Бог людину на свій образ, на Божий образ сотворив її; чоловіком і жінкою сотворив їх" (Буття 1:26-28). Себто цілісна людина — це чоловік+жінка :)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте