Хай буде світло!

Три с половиною дня без світла. Це може статись напевне лише у нашій країні. Хто винуватий? Напевно австрійці. Тому що коли будинок будувався світла не було. Хто тоді думав, що буде масова електризація. А зараз ці три дня, це просто маленька катастрофа. Прийшлось змінювати багато своїх звичок. І навіть багато гуляти Чернівцями. Добре, що сусіди хороші, і ми протянули учора від них світло, для холодильника, інтернету та лампочки. А так два дня взагалі в інформаційному колапсі. Друзі дивуються, куди пропала, захворіла чи щось сталось, бо тебе немає онлайн і ти не телефонуєш (щоб не витрачати зарядку телефону). Виходить, якщо жити без світла та зв’язку, то тебе взагалі можуть забути. Інформаційний вік. Але в цьому інформаційному світі є дві організації, які точно, ще не змогли поділити свою територію – це Обленерго та ЖЕК. Хто має робити світло, якщо аварія на цілий будинок??? Треба з’ясувати, де саме аварія відбулася в самому будинку чи від стовпа до будинку. Для цього потрібно не один день, бо поки прийдуть з ЖЕКу, і скажуть що це не вони, потім прийдуть з Обленерго (що на Прутський) і скажуть, що це не їхня частина, а світла немає, і заявки обробляються зі швидкість напевне одна на день. Нарешті, учора після обіду, після двох днів біганини – дізналися, що потрібно заяву в Обленерго писати, для того щоб пломбу з лічильника зняти, щоб ЖЕК зміг у будинку нову проводку зробити. Можна заплутатись. Виходить вони разом мають працювати, а не ділити кожен за що відповідає. Заявку нарешті сьогодні в обід виконали, не без криків, сварок та грошей. Бо тоді б чекали б напевно, ще дня три. І хто ж таки в цьому винуватий?

4 коментарі

Лілія Шутяк
На жаль, це дуже типова для нашого міста ситуація. З питаннями «хто винен?» і «що робити?» не може розібратися навіть світова література, що вже казати про маленькі Чернівці)
Віра Перун
якщо раніше потрібно було ліквідувати пошту і залізницю, щоби перекрити інформаційний кисень людям, то тепер достатньо підірвати електростанції і буде повний колапс…
Надія Григоренко
Жах який…
але, якби не це, чи відпочили б ми тоді у пабі?
Дарина Саїнчук
Точно, Надю, в усьому треба шукати позитив. Вечір дійсно цікавим був, пізнавальним.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте