Рух до щастя

Народитись. Вчитись. Дорослішати. Пізнавати світ. Планувати. Жити за планом. Робити все обдумано. Розписувати кожну годину. Не порушувати правил. Ставити цілі. Добиватись їх. Бути другом. Знаходити цікавих людей та потрібні зв’язки. Будувати кар’єру. Бути завжди у формі. Мати сильний характер. Бути особистістю. Самовдосконалюватись. Бути проінформованим у всіх питаннях. Мати власну думку. Все встигнути. Завжди бути вчасно там де треба. Прагнути більшого. Не сидіти на місці. Знати етикет. Мріяти. Втілювати мрії у життя. Подорожувати. Вивчати мови. Відпочивати. Закохуватись… Закрутилась голова. Чи це не забагато? Чи є межа цьому у сучасному світі? Чи просто потрібно зупинитись і бути щасливим.

14 коментарів

Тетяна Костишин
Народитись. Вчитись. Дорослішати. Пізнавати світ.
Бла-бла-бла, яка складає основну частину біографії.
… і бути щасливим.
Достатньо.

Дарина Саїнчук
Не все так просто. Для когось саме середина є дуже важливою. Без цього не просто бути щасливою.
Тетяна Костишин
Та навпаки, це ми встановлюємо параметри щастя, для кожного воно унікальне і виявляється по-різному. Бути щасливим — це безтурботність власного его, усвідомлення світу і себе в ньому, а вік, стать, соціальне положення, прищі, слякоть під ногами, фінансовий стан і стан внутрішніх органів мають другорядне значення.
Надія Григоренко
Я б сказала, щастя — процес, а не факт досягнення цілі! Довго пояснювати чому.

Ось ви зараз щасливі? На всі 10 із 10?
Дарина Саїнчук
Я не можу сказати, що я щаслива на всі 10 із 10. Але я прагну цього. Все одно, суспільство в якому ми живемо, впливає не найкращим чином на наш рівень щастя. Індекс щастя — це наскільки людина може реалізувати свій потенціал.
Тетяна Костишин
Згідна стосовно реалізації потенціалу, однак, мені важко уявити суспільство де індивіду було б щастя просто тому, що суспільство на нього так впливає.
Такі взагалі суспільства реальні?
І що б це мав бути за індивід? Особа, що чекає на сприятливі умови і своє так зване щастя зовні?
Дарина Саїнчук
Людина сама собі створює щастя, я з цим згідна. Але зараз дуже легко поміняти країну, якщо вона не подобається.
Тетяна Костишин
Тобто еміграція — єдиний порятунок для щастя?
Де гарантія, що обрана для пмж країна відповідатиме поставленим вимогам? Все чи майже все, що ми знаємо про зарубіжжя базується на чиїхось розповідях, путівниках, статтях, репортажах і роликах, які мають суб"єктивний характер і тому милому факту, що добре там де нас нема.
Чи то тре їздити по глобусу доки не знайдеться шось, нехай не найкраще, але придатне?
Дарина Саїнчук
Не знаю. Це все дуже складно. Я трошки запуталась. Бути у золотій клітці закордоном чи робити все, що хочеш, але у власній країні. Менталітет різний.
Тетяна Костишин
Здається, мова йшла про еміграцію, втечу до кращих умов і потенційних можливостей, обрання для себе тої життєдайної оази, яка наповнить кожен день практично райською насолодою, а легені свіжим насиченим киснем, де в кожній упаковці ховаються справжні вітаміни, блондинки інтелектуальні, а пасажири ввічливі…
Це я до чого веду — при чому тут менталітет?
Дарина Саїнчук
Коли тобі все це пропонують на тарілці — це вже не стає настільки цікавим (я маю на увазі еміграцію), а де ж ці складні умови, які потрібно врахувати, де ж ці перепони, які потрібно долати. Чи це означає просто втратити власне «Я»?
Тетяна Костишин
Кгм… якось здалося б опреділитися з темою дискуії: щастя, еміграція, втрата «Я» чи біофази магнетичного генератора. І до чого тінь менталітету у цьому всьому промайнула, я так і не зрозуміла)
Дарина Саїнчук
Тому що український менталітет він у корні такий: вічні плачі, незадоволеність чимось, прагнути, чогось кращого, але майже нічого для цього не робити! Просто українці, у більшій мірі, не хочуть бути щасливими!
Максим Козменко
Без проблем щастя не існує. Від чого ж тоді щасливитись, якщо немає що долати? А проблеми є перешкодами. Щастя — це стан, який досягається в дії. Ворочишся, ворочишся, аж поки не вивернешся)) Даринко, Ваші слова (Ваш рух) є запорукою легкого вирішення проблем, отже й швидшого одержання щастя!)) Але проблеми різні — є складні, є й прості, життєві й буденні, загрозливі й допоміжні… Вирішення їхнє несе щасливу посмішку й задоволення собою. Тому щастя є різним! Хоча єдиним у відчутті — у щасті! )))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте